Serap GÖKMEN

Serap GÖKMEN
Serap GÖKMEN
EGESYS Kurucu Ortak
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğinden mezun oldu. Aynı bölümde Yüksek Lisans çalışmalarına başladı ve aynı dönem Vakıfbank’ın Elektronik Bankacılık Sisteminin kurulumunda yer aldı. Yaklaşık olarak 12 yıl Alcatel Telecom şirketinin Almanya Tasarım merkezinde Ar-Ge mühendisi, teknik lider ve proje yöneticisi olarak birçok uluslararası Ar-Ge projesinin geliştirilmesi aşamalarında çalıştı. Vestel Digital’de teknolojist olarak görev aldı ve Vestel’i DVB standartlarının belirlendiği DVB Consortium’da temsil etti.

Serap Gökmen EGESYS AR-GE VE İNOVASYON MERKEZİNİN kurucu ortağı ve yöneticisidir. Kuruluşlara Ar-Ge ve inovasyon alanında danışmanlık, mentorluk ve eğitim hizmetleri vermektedir.

EGESYS tarafından geliştirilen ve koordinatörlüğünü yaptığı “Ar-Ge Mentor Ağı” adlı projenin TÜBİTAK 1601 programı tarafından desteklenmesinin ardından işletmelerin Ar-Ge ve İnovasyon kapasitelerini artıracak ve desteklerden azami ölçüde faydalanmalarını sağlayacak mentorluk mekanizmasının kurulmasını sağlamıştır. Türkiye’nin ilk Ar-Ge mentorluğu programlarından olan ArGeMentor’un ulusal çapta uygulanması ve yaygınlaşmasını sağlayacak çalışmaları yürütmektedir. EGESYS’in TÜBİTAK tarafından mentor eğitici kuruluş olarak seçilmesinin ardından KOBİMEN e-Akademi projesinin koordinatörlüğünü yaparak TÜBİTAK Ulusal Mentor Platformunda yer alacak mentor adaylarının eğitimleri için KOBİ mentorluğu eğitim müfredatının oluşturulması ve eğitimlerin ulusal çapta katılımcıların yararlanacağı şekilde organize edilmesi görevlerini üstlenmiştir. Halen KOBİMEN Akademi direktörlüğünü yürütmektedir.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü (KAGM) iş birliğinde yürütülen Dijital Yol projesi (Beyond Recovery of SMEs through Digitalization (Digital Way) kapsamında işletmelere Dijital Dönüşüm Olgunluk Analizi ve Yol Haritası Hazırlama danışmanlığı veren danışmanlar arasındadır.

KOBİ Danışmanı (Seviye 6) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibidir. İnovasyon Yönetimi Akademisinin sertifikalı eğitmenidir. Akredite KOBİ Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Avrupa Mentorluk ve Koçluk Derneği (EMCC) ve ODTÜ Ege Mezunlar Derneği üyesidir.