Ali S. AKURGAL

Ali S. AKURGAL
Ali S. AKURGAL
AKURGAL Danışmanlık
1969 yılında ODTÜ Elektrik Bölümünden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans çalışmasını tamamlayarak 1972 yılı başında yüksek mühendis oldu.
 
Çalışma hayatına İsviçre’de Brown Boveri’de başladı. Burada, İsviçre ordusu için geliştirilen ses kripto cihazları için dünyada ilk Twin-T aktif filtre thin-film ticari uygulamasını gerçekledi.
 
TÜBİTAK Marmara Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü Elektronik Bölümü’nde, çalıştığı 15 yıl içerisinde Boğaziçi Köprüsü güvenlik sistemi tasarımı, TCK için programlanabilir trafik ışıkları, PCM-30, mayın, su altı telefonu, Milon-1, Muhrip sonar modernizasyonu gibi projelerde çalıştı. Teknim Ltd. Şti.nde ilk Türk askeri el telsizini tasarlayan üç kişilik ekipte yer aldı. Profilo (Elektronal AŞ)’de fabrika müdürlüğü yaptı. Brown Boveri İsviçre’de 2 Mb/s demet kriptoda açık bilgi sızıntısı bulmak ve önlemekle sorumlu olarak görev aldı. Netaş’ta ürün hattı idaresinde ve argede teknoloji müdürü olarak çalıştı. Diginet ailesi santrallerin modüler tasarımında ve 2/8 Mb/s çoklayıcı, 2 ve 8 Mb/s fiber optik hat teçhizatı geliştirilmesinde görev aldı. Arge direktörü olduğu dönemde Kırsal Alan Merkezi Bakım Sistemi, DECT ürün ailesi, STM-1 fiberoptik hat teçhizatının geliştirilmesini yönetti.
 
2004 yılında emekli olduktan sonra kurduğu şirketinde, İnform, Cisco Avrupa, Vestel gibi firmalarla gerek yapısal, gerekse ürün tasarımı bağlamında çalıştı. 2007-2010 yıllarında Havelsan yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2014'ten bu yana, ANT Bilişim kurucu ortağı olarak TEYDEB destekli “Araç Denetleme Sistemi”ni geliştirmektedir.