Demet UYAR

Demet UYAR
Demet UYAR
EMCC Türkiye Başkanı
1969 İzmir doğumludur. Özel İzmir Amerikan Lisesi’nden 1987 yılında mezun oldu. Lisans derecesini, Boğaziçi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1991 yılında aldı. University of London, İngiltere, External Program’da Örgütsel Davranış alanında Yüksek Lisans yaptı. Demet Uyar, koçluğun Türkiye’deki öncülerinden biri olarak 2002 senesinden beri üst ve orta düzey yöneticilere koçluk yapmaktadır. Ayrıca kurum içi koçlara, mentorlara ve profesyonel koçlara süpervizyon vermektedir. 2010’da Sistem Yayıncılık tarafından yayınlanan “Yönetimde Koçluk Yaklaşımı” kitabının eş yazarıdır. Çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri yayınlanmaktadır. 
 
Demet Uyar, 1997 yılında hizmet vermeye başlayan Navitas’ın kurucusudur. Sunduğu eğitimler arasında Koçluk ve Mentorluk, NLP, Duygusal Zeka, Liderlik ve Etkin Performans Görüşmeleri gibi konular yer almaktadır. Kurumlarda “Olumlayıcı Sorgulama ve “Pozitif Kurum Kültürü Yaratma” konularında danışmanlık yapmaktadır. 2001’de yayınlanan “NLP’nin İlkeleri” (Sistem Yayıncılık) adlı kitabın çevirisini gerçekleştirmiştir. 2009’da ICF - International Coach Federation’dan onay alan Türkiye’nin ilk koçluk programı olan “Gelişimsel Keşif Koçluğu” modelinin yaratıcısıdır. Ayrıca “Pozitif Psikoloji Koçluğu” konusunda eğitimler vermektedir. 
 
İş hayatına Yapı ve Kredi Bankası’nda Kurumsal Kredi Pazarlama Bölümü’nde Uzman Yardımcısı olarak başladı. Bunu izleyen yıllarda, Türk-Avusturya ortak şirketi olan Magnesit Pazarlama’da Satış Koordinatörlüğü yaptı. Kariyerini Degere International Trading’de Finans Müdür Yardımcısı olarak sürdürdü.  Ardından 2.5 yıl MSD-Merck Sharp & Dohme İlaçları’nda Fon Yönetim ve Planlama Müdürü olarak çalıştı.
 
Navitas’ın yanı sıra, 1998-99’da Rota Yönetim Geliştirme Hizmetleri’nde Yönetim Danışmanı ve Eğitim Uzmanı olarak çalıştı. Ocak-Nisan 1999 döneminde, Doğan Medya Gurubu (DBR Magazines) Pazarlama Bölümü’ndeki bir projede Marka Müdürü olarak görev aldı. Şubat 2000- Ekim 2003 döneminde Koç – İ.d.e.a. Danışmanlık’ta “Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı”, Zaman ve Yaşam Yönetimi (Franklin Covey), Liderlik, İletişim ve NLP seminerlerini sundu, Yönetim Geliştirme Programlarının Takım Liderliğini yürüttü. 
 
Demet Uyar ilk koçluk eğitimini 1996’da yöneticilik yaptığı MSD İlaçları’nda aldı ve koçluğu kurum içinde uygulamaya başladı. 2001’de Franklin Covey, ABD’de “Personal Coaching” sertifikasyon programına katıldı. 2004 senesinde CTI-Coaches Training Institute işbirliği ile Türkiye’nin uluslararası geçerliliği olan ilk Koçluk Okulu’nu başlattı. CTI  tarafından verilen ileri düzey “Co-Active Coaching” eğitimini 2005 yılında tamamladı. 2006 yılında Gestalt Institute of Cleveland tarafından verilen Coaching:Enhancing Your Competency eğitimine katıldı. 2008 yılında Kanada merkezli Adler International Coaching’in profesyonel koçluk programını tamamladı. 2008’de tamamladığı eğitim sonucunda Adler’in Positive Change: Leader as Coach programınının uluslararası lisanslı eğitimcisi olmaya hak kazandı. Ayrıca Center for Right Relationship tarafından verilen Organization and Relationship Systems Coaching programını tamamladı. 2011 yılında The Mason Institute for Leadership Excellence, George Mason University lisanslı “Engaging Leadership With Positive Psychology” programını aldı. 2012 yılında Appreciative Inquiry kurucusu David Cooperrider’dan eğitim aldı ve Dünya Konferansına katıldı.
 
1997’de Linda Derksen’den NLP’ye Giriş seminerini aldı, 1998’de ise John Seymour Associates (JSA), İngiltere’de Kişisel Gelişim, İletişim Uzmanlığı, Sistem Düşüncesi, Liderlik ve Değişim Yönetimi bölümlerinden oluşan NLP Practitioner Programı’nı tamamladı.  2002’de JSA, İngiltere’de NLP Trainer sertifikasını aldı.
 
1994 senesinden beri Junior Chamber International (JCI), İstanbul Şubesi üyesi olup bu derneğin uluslararası lisanslı eğitmenlerindendir. 1998’de şube başkanlık görevinde bulundu. 2000’de ulusal yönetimde, iş dünyasından sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. 2001 senesinde JC Türkiye Eğitim Direktörü olarak çalıştı. 2002 senesinde, JC Türkiye Eğitim Enstitüsü Başkanı ve 2002 Avrupa Konferansı Eğitim Direktörü olarak çalışmalarını sürdürdü. Derneğe katkı sağlamış özel üyelere verilen ”Senatör” ünvanına sahiptir. Demet Uyar, BÜMED - Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Dergi Yazı Kurulu üyesi, PERYÖN  (Personel Yönetimi Derneği) Akademi üyesi ve International Coach Federation Türkiye’nin kurucu üyesidir.
Ayrıca OGAD – Otizm Güçlü Aile Derneği’nin Kurucu Başkanıdır.