Müge SUNTUR

Müge SUNTUR
Müge SUNTUR
EMCC Türkiye
Müge Suntur, Uluslararası Koçluk Federasyonu tarafından akredite edilen, ACC  (Associate Certified Coach) ünvanlı bir performans koçu ve eğitmendir. Takım olmak, iletişim becerileri, stres yönetimi, kişisel liderlik, koçluk, mentorluk, fasilitasyon ve “storytelling” gibi konularda interaktif eğitimlerle gelişime katkıda bulunmaktadır. IAF (International Association of Facilitators) Türkiye’nin Genel Sekreterliğini yapmaktadır.
Koçluk eğitimini ve sertifikasyon sürecini  CTI’dan tamamlayarak, CPCC ünvanı almıştır. Ayrıca Academy of Executive Coaching (AOEC), Yönetici Koçluğu Eğitim Programını da tamamlamıştır. AOEC’den aldığı Sistemik Koçluk eğitimi temelinde takım koçluğu yaparak takımların etkinliğini artırmalarına destek olmaktadır.Yöneticilik pozisyonları sürecinde insan yetiştirmek öncelikli hedeflerinden biri olmuş, bu sayede performans gelişimi ile  ilgili deneyim edinme fırsatı kazanmıştır.
 
2000 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği’nden mezun olmuştur. Koç Üniversitesi’nde pazarlama üzerine yaptığı MBA programını tamamlamıştır. Mezuniyetin ardından gelen FMCG sektöründeki ürün müdürlüklerini, aile şirketinde sektör analiz süreçleri ve yatırım planları izledi.  Bu süreçlerde edindiği yönetim becerileri ve ekip çalışması tecrübeleri, koçluk ve eğitimlerini zenginleştirmektedir. Çocukluk hayali olan seslendirme yapma fırsatı eline geçtiğinde hem stüdyoda asistanlık yapıyor olmak hem de film, belgesel ve çizgi filmlere ses olmayı, yerine başkasını koyamayacağı bir tecrübe olarak nitelendirmektedir. Bunu takiben bir tiyatronun pazarlama koordinatörlüğünü üstlendi. Ve farklı bir sektörün dinamiklerini tanıma fırsatı elde etti.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, OGAD, Koruncuk Vakfı gibi kuruluşlarla gönüllülüğe dayalı projelerde yer almaktadır.
2008 doğumlu bir erkek çocuk annesi olan Müge, oğluyla beraber hayatı öğrettiği kadar öğrendiği bir annelik serüveni yaşıyor.
İşine duyduğu tutku ile “İşinizi severseniz, bir gün bile çalışmak zorunda kalmazsınız” cümlesini inanarak hayata geçirmiş biri.
Müge, ICF (International Coaching Federation) Global, ICF Türkiye ve EMCC (European Mentoring and Coaching Council) üyesidir.