Özlem BALKAN

Özlem BALKAN
Özlem BALKAN
EMCC Türkiye
Yönetici koçluğu, organizasyonel gelişim alanlarında hizmet vermektedir. İstanbul (Erkek) Lisesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi - Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdikten sonra profesyonel iş yaşamına 1990 yılında banka Teftiş Kurulu’nda başladı  Kurumsal Pazarlama Yöneticiliği ile kariyerine devam etti.

Kurumsal Pazarlama alanında şube açma, portföy  geliştirme, planlama, satış ekibi koçluğu sorumluklarını yerine getirdi. 1997’de Eğitim Birimi Yöneticisi olarak eğitim birimini yapılandırdı ve 1999’da İnsan Kaynakları yöneticiliğine atandı. Kurduğu ekiplerle işe alım süreçlerini tasarlama, yürütme, yetenek yönetimi dizaynı, derecelendirme ve ücret yönetimi, performans yönetimi ve eğitim sistemini yapılandırma sorumluluklarını üstlendi. Hem müşteri yüzünde hem de organizasyonel gelişim alanında çalışmalarının son 8 yılı uluslararası bir bankada İnsan Kaynakları Yöneticiliği ile devam etti.
 
Bu süre içinde 10.000’i aşkın bankacının kariyerinin gelişiminde aktif rol aldı. Toplam 18 yıllık kurumsal çalışmadan sonra 2009’da BKare Danışmanlık şirketini kurdu. Bu kurumda danışmanlık,  program ve iş geliştirme sorumluluklarının yanısıra eğitim vermektedir. Açık eğitimler ve kurumlara verdiği toplam eğitim gün sayısı binin üzerindedir.
 
Ethics Resource Center-ABD’den ‘Ethics Officer’ sertifikası da bulunan Balkan, 2004-2006  yılları arasında Koçluk Sertifikasyonunu, Yönetici koçluğu tezi ile üstün başarı derecesi ile tamamladı (Foundation-Güney Afrika). 2008’de Gestalt Institute- Cleveland-ABD grup koçluğu programına katıldı. EMCC (European Mentoring and Coaching Council) üyesi olarak halen yönetici koçu olarak çalışmaktadır. Atölye konuşmacısı olarak Management Center Türkiye İnsan Kaynakları zirvelerine katılmıştır.

2012’de Türkiye’de Points of You-Coaching Game aracının ilk sertifikalı eğitmeni olmuştur. 2007 yılında Earthwatch Enstitüsü Avrupa iklim merkezi programına katılarak edindiği tecrübeyi iklim farkındalığı alanında Türkiye’de gönüllü çalışmalar yönlendirmiştir.